Sådan laver du en DIY fotolup med et afghansk bokskamera

Jeg har tidligere delt, hvordan jeg konverterede mit afghanske bokskamera til en diasprojektor.Princippet for diasprojektoren er at placere en lyskilde bagved, og dens lys passerer gennem nogle kondensatorlinser.Lyset passerer derefter gennem lysbilledet, passerer gennem projektorlinsen og projiceres på projektorlærredet i en større størrelse.Typisk forstærker design.Illustration af きたし, licenseret under CC BY-SA 2.5.
Jeg begyndte at tro, at mørkekammerfotoforstørrelsen ville være baseret på nogenlunde samme princip.I forstørrelsesglasset har vi også lys, der passerer gennem nogle kondensatorer (afhængigt af designet), det vil passere gennem negativet, gennem linsen og projicere et stort ark på fotopapiret.
Jeg tror, ​​jeg kunne prøve at konvertere mit Afghanistan-bokskamera til en fotoforstørrer.I dette tilfælde er det en vandret lup, og jeg kan bruge den til at projicere billedet vandret på vægfladen.
Jeg besluttede at bruge min fotopapirholder i Afghanistan-bokskameraet til denne konvertering.Jeg brugte noget sort PVC-tape til at lime et 6×7 cm vindue.Hvis dette er en mere permanent indstilling, laver jeg en passende lastkropp.Nu, det er det.Jeg brugte nogle små stykker tape til at fastgøre 6×7 negativet til glasset.
For at fokusere vil jeg flytte fokushåndtaget på den sædvanlige måde, når jeg bruger det afghanske bokskamera, og flytte negativfilmen mod eller væk fra objektivet.
I modsætning til lyskilden på diasprojektoren er forstørrelsesglasset mindre, så lyskildeeffekten af ​​forstørrelsesglasset er relativt lille.Så jeg brugte en simpel 11W varm farve LED-pære.Da jeg ikke har en timer, bruger jeg bare lyspærens tænd/sluk-knap til at styre eksponeringstiden under udskrivning.
Jeg har ikke et dedikeret forstørrelsesobjektiv, så jeg bruger mit betroede Fujinon 210 mm objektiv som forstørrelsesobjektiv.For et sikkert filter gravede jeg et gammelt Cokin rødt filter og en Cokin filterholder frem.Hvis jeg har brug for at blokere lyset i at nå papiret, skubber jeg filteret og holderen på linsen.
Jeg bruger Arista Edu 5×7 tommer harpiksbelagt papir.Da det er et papir med variabel kontrast, kan jeg bruge Ilford Multigrade Contrast-filteret til at styre kontrasten på printet.Igen kan dette gøres ved blot at fastgøre filteret til det bagerste element af linsen under udskrivningsprocessen.
Resultaterne viser, at ved at lave nogle ændringer på det, kan bokskameraet nemt blive en fotoforstørrer.
1. Tilføj en lyskilde.2. Udskift/konverter fotopapirholderen/til en negativholder.3.Tilføj sikkerhedslysfilter og kontrastfilter.
1. En bedre måde at fastgøre papir på væggen, ikke kun ved at bruge malertape.2. Der er nogle måder at bekræfte forstørrelsesglasset til det fotografiske papir på.3. En bedre måde at gemme sikkerhedsfiltre og sammenligningsfiltre.
Vandrette forstørrelsesglas har eksisteret i lang tid.Hvis du hurtigt skal printe ud fra negativerne, kan brugere af bokskamera overveje at lave bokskameraet om til en fotolup.
Om forfatteren: Cheng Qwee Low er en (hovedsagelig) singaporeansk filmfotograf.Udover at bruge kameraer fra 35 mm til ultra-stort format 8×20, bruger Low også gerne alternative processer som kallitype og proteinprint.Synspunkterne i denne artikel repræsenterer kun forfatterens synspunkter.Du kan finde mere af Lows arbejde på hans hjemmeside og YouTube.Denne artikel er også publiceret her.


Indlægstid: 22. oktober 2021